Грижа за бижутата

Независимо дали бижутата имат сантиментална стойност за Вас или сте си купили страхотен аксесоар, подходящ за конкретен тоалет, Вие ще искате да ги запазите и да им са наслаждавате възможно на-дълго време.

Ето малка доза полезни съвети, свързани с грижата за бижутата и запазването им в перфектен вид:

 1. Съхранявайте с внимание –
  Ако искате да избегнете драскотини върху скъпоценните и полускъпоценни камъни по Вашите бижута, разделяйте ги от останалите аксесоари.

  Ние, от BeJu опаковаме старателно всяко BeJu в специална торбичка, а след това прибираме в кутия. Това е идеален начин да бъдат съхранявани.

  В случай, че не разполагате с достатъчно пространство, за да съхранявате всеки аксесоар в отделна кутия – големите кутии с разделения за различни аксесоари (гривни, обици, колиета) са прекрасен и удобен вариант.
 2. Пазете от вода –
  Избягвайте да мокрите бижутата си. Пазете от солена вода. В зависимост от материалите, от които са изработени, водата може да предизвика нежелани реакции – от промяна на цвета, потъмняване и загуба на блясъка, до ръжда.
 3. Козметични продукти –
  Когато използвате кремове, лосиони и парфюми, първо изчакайте да попият в кожата и след това сложете бижутата. Внимавайте и при използването на сапуни, тъй като могат да предизвикат потъмняване.
 4. Освен грижите, правилното съхраниение и предпазване, не забравяйте да се радвате на Вашите бижута.
  Те допринасят за Вашия елегантен външен вид и перфектно излъчване. Носете ги с усмивка.